Gepocheerde Noorse witte heilbot met voorjaarsgroenten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Gebruik bij voorkeur wat dikkere filets.
4 filets van ongeveer 180 g Noorse witte heilbot
peper uit de molen
zoutwater oplossing (1/2 liter water en 50 g zout)
water voor het pocheren (heel licht gezouten)
Bereiden
- Leg de filets 20 minuten in de zoutwater oplossing.
- Dep ze droog met keukenpapier.
- Strooi versgemalen peper over de filets.
- Breng het lichtgezouten water aan de kook.
- Leg de vis er in en zet na een paar minuten het vuur lager.
- Laat het water niet meer koken.
- De vis wordt dan droog.
- Pocheer de vis 8 – 12 minuten (afhankelijk van de dikte van de filets).
Tip: Eet er asperges bij, kleine worteltjes, jonge tuinboontjes of andere vorjaarsgroenten, een Hollandaise saus en/of nieuwe aardappelen met peterselie.
Exportorganisatie voor Noorse vis + foto
holland@seafood.no
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Geroosterde paling
Roodbaarsfilet met broccoli en oude kaassaus
Gepocheerde forel met kruidenbotersaus
Palingsalade
Zalmtartaar met avocado (Feestrecept)